موبایل
بازار موبایل این روزها بار دیگر با نزدیک شدن به آخر سال تلاطم دیگری را از سر میگذراند؛ نو شدن موبایلها و افزایش تقاضا. با آغاز سال جدید در ایران در چند سال اخیر رسمی جدید در بین مصرفکنندگان محصولات هوشمند مرسوم شده بر این مبنا که بخشی از نقدینگی مصرفکنندگان برای تعویض و تغییر گوشیهای همراه مصرف میشود.
از سویی دیگر بیشترین رویکرد در میان مصرفکنندگان ایرانی خرید آیفون است که از جمله محبوبترین گوشیهای جهان است. همین مساله موجب شده در این روزها فروش گوشی آیفون رونق بگیرد و تشخیص بازار رسمی و غیررسمی آن هم سخت شود.
با وجود اینکه در چند ماه اخیر با تدابیر وزارت صنعت دهها شرکت رسمی واردکننده محصولات آیفون توانستند مجوز واردات این مدل از گوشی را دریافت کنند اما رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی میگوید افزایش واردات قاچاق این محصول رمق خرید و فروش رسمی آیفون را گرفته و عقب افتادن بازار رسمی از بازار غیرقانونی انگیزهای برای واردات آن برای واردکننده باقی نگذاشته است. حسین کریمی روز گذشته گفته بود که تنها 7 شرکت از 24واردکننده مجاز آیفون فعال هستند و از آنجا که به گفته وی واردات برای این شرکتها توجیه اقتصادی ندارد برخی از این شرکتها گوشیهای قاچاق را هم گارانتی میکنند. او از وجود گوشیهای قاچاق آیفون در بازار بهرغم صدور مجوز رسمی واردات به 24 شرکت برای مبارزه با قاچاق این کالا خبر میدهد و میگوید: «بهرغم برنامهریزی برای ساماندهی بازار آیفون و مقابله با گوشیهای قاچاق آیفون، بازار دارای خلأ بسیاری برای ورود قاچاق است. در حال حاضر حتی برخی شرکتهای مجاز واردکننده آیفون که ادعای واردات رسمی دارند، اقدام به صدور کارت گارانتی غیرمجاز برای کالاهایی به مراتب بیشتر از تعداد واردات رسمی خود میکنند.»
اما به گفته کریمی توجیه این شرکتها برای گارانتی گوشیها مشکل سرمایه و توان مالی نیست، بلکه این شرکتها به دلیل وجود کالای قاچاق در بازار و اختلاف قیمت کالای قاچاق و کالای رسمی، پس از واردات رسمی نمیتوانند آن را با قیمت (گرانتر) بفروشند و از این رو حضور کمرنگی دارند. مشخص نیست چرا نهادهای رسمی جلوی ارائه جنس قاچاق از سوی نمایندگان رسمی را نگرفتهاند و اینکه توجیه حضور اجناس قاچاق برای تخطی کردن از قوانین کشور قابل قبول است یا نه؟ از طرف دیگر مشخص نیست چرا در این زمینه نهادهای حمایت از مصرفکننده در مقابل چنین اقدامی واکنشی نداشتهاند.
اختلاف 10 درصدی هزینه واردات رسمی و غیر رسمی
کریمی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی درباره آمار واقعی تعداد موبایل در ایران میگوید: «در حال حاضر حدود 64میلیون گوشی تلفن همراه از انواع مختلف در دست مصرفکنندگان است که بهطور میانگین هر چهار سال یکبار نیاز به تعویض دارد. چنانچه رقم رسمی واردات را 10 درصد کل نیاز کشور بدانیم به این نتیجه میرسیم که 90 درصد گوشیهای موجود قاچاق هستند. در سالهای گذشته با افزایش تعرفه گمرکی سعی در کنترل این بازار شد که دقیقا نتیجه معکوس داشت و حاصل آن سود فراوان قاچاقچیان، تشکیل پروندههای عدیده قاچاق، اتلاف انرژی و وقت نیروی انتظامی و سردرگمی و اتلاف پول مشتریان به دلیل نبود گارانتی معتبر بوده است.»
او میگوید با این حساب و کتاب حداقل 25 درصد از گوشیهای موجود در سال باید جایگزین شوند که به عدد 16 میلیون دستگاه در سال میرسد. متوسط قیمت هر دستگاه گوشی هوشمند از 100 تا 1100 دلار است و اگر میانگین این قیمت را 300 دلار در نظر بگیریم ارزش واردات سالانه آن به 4 میلیارد و 800 میلیون دلار میرسد که در صورت ورود قانونی به کشور حقوق و عوارض آن 720 میلیون دلار خواهد بود. این درحالی است که اگر همانطور که گفته شد فقط 10 درصد گوشیهای مصرفی از طریق واردات قانونی وارد کشور شود این ارقام ضرر دولت و مردم محسوب میشود. به گفته او هر سرمایهگذار و تاجر از لحاظ اقتصادی سعی در پرداخت کمترین هزینه و انجام معامله در کوتاهترین زمان معامله و دریافت سود را دارد و چنانچه تاجر و واردکننده طبق روال مکلف به پرداخت 2/15 درصد ارزش کالا بهعنوان هزینههای پرداختی در مرحله ورود کالا بکنیم همین میزان از سرمایه قابل گردش نقدی را اخذ و مسدود کردهایم. البته این تاجر پس از فروش کالا هزینههای خود را دریافت خواهد کرد ولی با صرف زمانی که مشخص نیست چقدر است.
کریمی با بیان اینکه میتوان برای ترغیب و تشویق تجار فقط در همین زمینه میتوان ترفندها و راهکارهای دیگری ارائه کرد که نه سرمایه تجار مسدود و نه دولت متضرر شود، ادامه میدهد: «بهطور مثال در صورتی که مالیات ارزش افزوده (9 درصد) از واردکننده و مصرفکننده طبق مقررات سال 85 دریافت نشود جمع کل پرداخت عوارض به 6 درصد میرسد که از این روش قاچاق کاهش یافته و درآمد دولت نیز افزایش مییابد.» او میگوید تا الان چند راهکار برای رفع این مشکل ارائه شده چراکه ما معتقدیم اگر بخواهیم انتقاد کنیم کار راحتی است اما برای ارائه راهحل نیاز به تفکر و بررسی سنجیده وضعیت و ارائه آمار و ارقام واقعی است. در حال حاضر علتی که باعث تداوم فروش کالای قاچاق در بازار موبایل شده هم همین پرداخت 9درصد مالیات ارزش افزوده است که واردکننده باید پرداخت کند. هرچند واردکننده نیز در نهایت این مبلغ را از مصرفکننده دریافت میکند اما همین مقدار عوارض موجب میشود واردکننده در ابتدای وارد کردن کالا به کشور 16تا17درصد عوارض پرداخت کند درحالی که یک واردکننده قاچاق تنها 6 درصد هزینه برای ورود کالا میپردازد و همین اختلاف 10 درصدی میان واردات رسمی و غیررسمی باعث شده این مشکل همچنان پابرجا باقی بماند.
او اضافه میکند تا چندی پیش سازمان تنظیم مقررات، سختگیریهایی برای واردات رسمی گوشی اعمال میکرد اما در حال حاضر این موانع برداشته شده و دریافت مجوز واردات گوشی از این سازمان به 48 ساعت رسیده است و در صورت ورود یک گوشی از یک برند و تایید مراحل کنترل و کیفی آن دیگر نیازی به طی کردن این مراحل نیست و زمان ترخیص کالا در گمرک نیز به 48 تا 72 ساعت رسیده است. او از شنیدههای جدید میگوید که حاکی از خبر حذف دریافت مالیات ارزش افزوده از واردکننده در لحظه ورود از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. به گفته کریمی این مساله در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است تا به صحن مجلس ارائه شود و در صورت تصویب و رسیدن به مرحله اجرا و ابلاغ آن از سوی هیات دولت آرامش نسبی را در بازار موبایل شاهد خواهیم بود. با این حال پیشبینی میشود که با وجود باقی ماندن همین اختلاف ریالی بین واردات رسمی و غیررسمی در بازار شب عید امسال، همچنان مشکلات بازار قاچاق گریبان واردکنندگان رسمی را بگیرد.
منبع: اقتصاد آنلاین
قدم بعدی در رابطه با توسعه گوشیهای هوشمند میتواند گوشیهای هوشمند تاشو باشد. بازیگران بزرگ در زمینه گوشیهای هوشمند از جمله اپل، مایکروسافت و ال جی، پتنت طرحهای تاشو را برای دستگاهها مختلف مانند گوشیهای هوشمند سالها پیش ثبت کردهاند، ولی تا حالا هیچ کدام جرات تولید انبوه این گوشیها را نداشتهاند.
ولی این امر ممکن است که در پایان امسال تغییر یابد. چرا که ممکن است سامسونگ اولین قدم را در این قلمرو ناشناخته بگذارد. منابعی از تایوان این گونه ادعا میکنند که سامسونگ هم اکنون در حال کار بر روی گوشیهای هوشمند تاشوی خود بوده و در سه ماهه جهارم این سال میلادی، تعداد محدودی از این گوشیها را به تولید خواهد رساند.
قبلا هم در یکی از پستها اعلام کرده بودیم که ممکن است سامسونگ در نمایشگاه MWC امسال یک پروتوتایپ از گوشیهای تاشوی آینده خود را ارائه دهد. گفته میشود که این پروتوتایپ از یک نمایشگر AMOLED بهره ببرد، ولی از سایر مشخصات آن هیچ اطلاعاتی در دسترس نمیباشد.
اگرچه انتظار میرود که سامسونگ در واخر سال ۲۰۱۷ تولید اولین گوشیهای هوشمند تاشوی خود را شروع کند، اما به خاطر مسائل فنی شامل تولید و اتکا و وابسته بودن گوشیهای هوشمند به PI (پوششی بر پایه پلی آمید)، تولید انبوه این نوع از گوشیها تا سال آینده امکان پذیر نخواهد بود.
پلیآمید مادهای بسیار نازک و انعطافپذیر بوده و در برابر گرما مقاومت بالایی از خود نشان میدهد و در دماهای بسیار پایین تا دمای بسیار بالا شکلش ثابت میماند. و البته طبق گفته برخی منابع این ماده، به خاطر نازک و انعطافپذیر بودنش یک ماده کلیدی در همه گوشیهای تاشو خواهد بود. ولی سامسونگ در حال حاضر نتوانسته است که این ماده را با قابلیت اعتماد و کیفیت بالا برای تولید انبوه فراهم کند. به همین علت گفته میشود که احتمالا شاهد تولید انبوه این گوشیها در نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی باشیم.
منبع: زوم تک
بهتازگی تعدادی از دارندگان مدل مشکی تیرهی آیفون ۷ اعلام کردهاند که رنگ پوستهی گوشی آنها ریخته است.
اخیرا برخی از کاربرانی که مدل مشکی تیرهی آیفون ۷ یا آیفون ۷ پلاس را خریداری کردهاند، گزارشهایی در مورد ریختن رنگ پوستهی گوشی هوشمند خود ثبت کردهاند. این مشکل در قالب یک بحث در انجمنهای پشتیبانی اپل منتشر شد و حالا تعداد زیادی از دارندگان دو گوشی یادشده گزارشات مشابهی در این بحث مطرح کردهاند.
در این بحث، حتی برخی از کاربران تصاویری از گوشی خود منتشر کردهاند (تصویر بالای مطلب) که با توجه به آنها، میتوان دید رنگ پوستهی آیفون ۷ در برخی از قسمتهای این محصول ریخته است. یکی از دارندگان گوشی یادشده اعلام کرده که حتی با وجود استفاده از قاب محافظ، آیفون وی دچار این مشکل شده است. در ادامه متن گزارش این کاربر را با هم میخوانیم:
من هم مشکل مشابهی دارم و این مورد، بهخصوص در بخش اسپیکر که طبیعتا کمتر در معرض تماس با دست قرار دارد، بیشتر محسوس است. علاوه بر این در طی مدت ۲۰ روزی که گوشی را خریدهام، از یک قاب محافظ استفاده میکردم. واقعا در این بخش هیچ نشانهای از کیفیت نیست. اپل باید اهمیت این مورد را تشخیص بدهد و یک راهحل برای آن ارائه کند.
یکی دیگر از کاربران مدل مشکی ماتِ آیفون ۷ در بخش پشتی گوشی خود نشانههای بیشتری از ریزش رنگ مشاهده کرده است و به همین دلیل میتوان گفت مشکل این کاربر جدیتر از سایر افرادی است که گزارشی مشابه ثبت کردهاند. در زیر میتوانید تصویر گوشی این شخص را مشاهده کنید.
در ادامه متن گزارش این کاربر را هم مرور میکنیم:
مشکل من احتمالا از بقیه شدیدتر است. رنگ بخش پشتی آیفون من بهشدت شروع به ریزش کرده است. در ابتدا حبابهایی در این بخش مشاهده کردم و پس از قرار دادن آیفون خود روی میز، رنگ پوسته بهطور کامل ریخت.
من به یکی از فروشگاههای اپل مراجعه و مشکل را با کارکنان فروشگاه مطرح کردم. اما هیچیک از آنها نمیدانست که مورد من را در کدام دسته قرار دهد و بنابراین یک آیفون جدید به من داده نشد. اما یکی از مراکز پشتیبانی اپل مرا راهنمایی کرد و از من خواست تصاویری از گوشی خود ارسال کنم. حالا این تصاویر را برای مهندسان اپل در کالیفرنیا ارسال کردهام و من منتظر پاسخ آنها هستم.
باید به این نکته اشاره کنیم که مشکل پوستهپوسته شدن در مدل مشکی مات (Matt Black) هر دو گوشی آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس دیده شده است. پیش از این نیز در چند مدل از گوشیهای آیفون، مشکلی مشابه به وجود آمده بود که از جمله میتوان به آیفون ۶ و آیفون ۶ پلاس اشاره کرد. اما حالا به نظر میرسد تعداد گزارشهای کاربران برای آیفون ۷ بیشتر از تعداد گزارشات ثبتشده برای مدلهای قدیمیتر است.
در سال ۲۰۱۲ بسیاری از خریداران مدل مشکی آیفون ۵ نیز شکایاتی در مورد ریزش رنگ گوشی هوشمند خود ثبت کرده بودند. در آن زمان، فیل شیلر مدیر بازاریابی اپل در پاسخ به این کاربران گفت مشکل مورد بحث در برخی موارد طبیعی بوده است. وی در ادامه گفته بود هر محصولی که از جنس آلومینیم تولید شده باشد، در اثر استفادهی کاربران میتواند در معرض خط و خش و ریزش رنگ پوسته قرار گیرد.
هماکنون به بسیاری از افرادی که گزارشی در مورد ریزش رنگ آیفون ۷ خود ثبت کردهاند، گفته شده است که گوشی آنها به دلیل تماس با لوازم آرایشی، شرایط لازم برای بهرهمندی از تعمیر ندارد. البته باید اشاره کنیم که اپل همیشه برای خاتمه دادن به این نوع مشکلات همین شیوه را در پیش گرفته است.
آسیبهای ناشی از لوازم آرایش شامل گارانتی نمیشوند و به همین دلیل دارندگان آیفون ۷ که با مشکل مورد بحث مواجه شدهاند، نمیتوانند دستگاه خود را با مدل نو تعویض کنند. تعدادی از این افراد برای رفع مشکل گوشی خود از رنگ مشکی استفاده کردهاند تا بدین طریق بخشهایی آسیبدیده را بپوشانند. برخی دیگر از این کاربران آیفون ۷ خود را فروخته و یک گوشی با رنگ دیگر خریداری کردهاند تا احتمال به وجود آمدن مشکل مشابه برای آنها کمتر باشد.
البته اپل به خریداران مدل مشکی براق آیفون ۷ توصیه میکند که برای جلوگیری از وارد آمدن خط و خش، از یک قاب محافظ استفاده کنند، چراکه افتادن خط و خش روی بدنهی این مدل بیشتر است؛ اما این هشدار به خریداران مدل مشکی تیرهی این گوشی هوشمند داده نشده است.
منبع: زومیت
به نظر میرسد کمپانی اپل در آیفونهای آینده خود از نمایشگرهای خمیده بهره خواهد گرفت.
اپل در حال تغییر تکنولوژی صفحهنمایش مورد استفاده در آیفونهای خود است. تأمینکنندگان آسیایی اپل در رقابت سنگینی با یکدیگر قرار دارند تا قرارداد ساخت میلیونها صفحهنمایش آیفون را به دست بیاورند.
اگرچه شایعات حال حاضر، بیشتر در مورد استفاده از صفحهنمایشهای OLED در نسل بعدی گوشی هوشمند آیفون بحث میکنند؛ اما با این حال یکی از تأمینکنندگان کنونی اپل به نام Japan Display اعلام کرده که در حال توسعه نسل بعدی تکنولوژی نمایشگرهای منعطف مخصوص گوشیهای همراه است. این تأمینکننده میگوید فناوری جدید مورد بحث تا سال ۲۰۱۸ آماده خواهد شد.
والاستریت ژورنال بر اساس گفتههای یک منبع نزدیک به حوزهی صفحهنمایشهای موبایلی، گزارش داده که در واقع اپل به دنبال تکنولوژی جدید السیدیهای انعطافپذیر است تا از آن در آیفونهای آیندهی خود بهره ببرد.
تکنولوژی صفحهنمایشهای السیدی منعطف، احتمالاً برای تولید نمایشگرهای خم شونده شبیه به آنچه سامسونگ در گوشیهای هوشمند سری گلکسی اج ارائه کرده است، توسط اپل به کار گرفته خواهد شد. انتظار میرود کوپرتینوییها در مدلهای آیندهی آیفون خود از نمایشگرهای خمیده بهره ببرد.
البته این کار را نمیتوان با تکنولوژی کنونی السیدیها انجام داد و دستیابی به این هدف نیاز به یک بخش شیشهای دارد.
آیفون ۸ و فراتر از آن
انتظار میرود آیفون بعدی اپل که در پاییز سال جاری معرفی خواهد شد، از یک صفحهنمایش OLED بهره ببرد. بر اساس شایعات و تحلیلهای مختلف، گفته میشود نمایشگر آیفون جدید اپل حاشیههای بسیار کمی خواهد داشت و از شارژ بیسیم پشتیبانی خواهد کرد. از دیگر مشخصات احتمالی این گوشی میتوان به سنسور اثر انگشت یکپارچهشده در زیر صفحهنمایش اشاره کرد.
سامسونگ موفق شده است قرارداد تولید نمایشگرهای OLED مورد نیاز امسال اپل را به دست بیاورد، اما رقبای این غول کرهای از جمله Japan Display از همین حالا سعی دارند شرایط لازم برای تولید نمایشگرهای مورد نیاز اپل برای سال ۲۰۱۸ را ایجاد کنند.
میتوان گفت اگر تعداد نمایشگرهای الایدی مورد نیاز اپل به اندازه کافی در دسترس نباشد، احتمال دارد این شرکت از یک تکنولوژی متفاوت برای نمایشگر آیفون ۸ استفاده کند.
علاوه بر شرکت ژاپن دیسپلی کمپانی فاکسکان چین و شارپ نیز بهعنوان تأمینکنندگان دیگر صفحهنمایش آیفونهای بعدی، مد نظر اپل هستند. رئیس فاکسکان اوایل این هفته در مورد احداث یک کارخانهی تولید صفحهنمایش در آمریکا صحبتهایی کرد. مدیرعامل شارپ رقابت برای تولید نمایشگرهای مورد نیاز اپل را مثل یک بحران توصیف کرده است.
تای جنگ وو مدیرعامل شارپ میگوید: «در حال حاضر مشخص نیست که نمایشگر آیفون بعدی اپل قطعا اولد است؛ اما اگر اپل بخواهد همچنان نوآوری داشته باشد، مسلما باید این تغییر را در خود ایجاد کند. گرچه این شرایط بحرانی است؛ اما در عین حال میتوان بهعنوان یک فرصت خوب از آن بهره گرفت.»
نظر شما در این مورد چیست؟
منبع: زومیت
اخبار فناوری
مقالات آموزشی
استخدام
-
1
آگهی استخدام شرکت طراحی وب سایت فکر برتر در اصفهان
شرکت فکر برتر با سابقه فعالیت در زمینه طراحی وب… -
2
استخدام نیروی متخصص در شرکت فراسو سامانه پاسارگاد
شرکت فراسو سامانه پاسارگاد با دارا بودن 10سال سابقه کار… -
5
استخدام شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هما
شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران “هما” جهت تکمیل کادر پروازی…
برترین رویدادها
-
1
کلک جدید برای قانونی جلوه دادن گوشیهای قاچاق
اسفند 01, 1395 مجموعه: موبایل -
2
منتظر گوشیهای تاشوی سامسونگ باشید!!
بهمن 24, 1395 مجموعه: موبایل -
3
هواوی جایگاه ۴۰ را در بین برند های برتر دنیا بدست آورد .
بهمن 24, 1395 مجموعه: تکنولوژی -
4
برخی دارندگان آیفون 7 مشکی مات از ریزش رنگ پوسته این گوشی خبر دادهاند
بهمن 24, 1395 مجموعه: موبایل -
5
اپل از نمایشگر خمیده در آیفون های آینده استفاده خواهد کرد
بهمن 21, 1395 مجموعه: موبایل
رویدادهای ویژه
-
1
آغاز ثبت نام رنو ساندرو استپ وی از هفته آینده
بهمن 21, 1395 مجموعه: خودرو -
2
پژو 2008 اسفند ماه به بازار عرضه میشود
بهمن 18, 1395 مجموعه: خودرو -
3
گران ترین خودروهای دنده دستی جهان
بهمن 13, 1395 مجموعه: خودرو -
4
معرفی ۱۰ خودروی پرسرعت دنیا
بهمن 10, 1395 مجموعه: خودرو -
5
زمان عرضه پژو 2008، پژو 301 و پژو 208
بهمن 03, 1395 مجموعه: خودرو